MOTOREX ETHANOL TREATMENT 250ml

59-1605S

Velg type
Velg komponenter
266,-
på lager (5+)
Frem til 2022 var det vanlig med E5 95 oktan bensin i Norge. E5 inneholder inntil 5% Bioetanol. Fra 2023 har EU regler ført til at bioetanol innholdet skal økes til 10%, såkalt 95 oktan E10. E10 kan ha negative konsekvenser for metalldeler i drivstoffsystemet. Etanol har egenskapen at det trekker til seg fuktighet. Dette kan føre til startproblemer og korrosjon i drivstoffsystemet.

E10 95 oktan bensin rulles ut på norske bensinstasjoner og erstatter E5 95 oktan. E10 inneholder 10% bioetanol, mens E5 inneholdt inntil 5%.
Bioetanol tiltrekker seg vann og kan føre til korrosjon. Forbrenningen reduseres, og man kan oppleve høyere bensinforbruk med E10. Blandingen av bioetanol og vann er tyngre enn bensin.
Derfor vil man under lagring oppleve separering hvor bioetanol/vann blir liggende på bunnen og bensin øverst. På grunn av bruksmønster med vinterlagring er dette problematisk for mange motorsykler.


Motorex har selvsagt løsningen på dette. Motorex Ethanol Treatment motvirker de negative konsekvensene av bioetanol i bensinen ved å redusere separering, forbedre forbrenning og redusere korrosjon. Blandes i bensinen, bruk 10ml Ethanol Treatment per 20 liter bensin som forebyggende tiltak. Dosen kan dobles for behandling om det allerede har oppstått problem med kondens i bensinen.
Produsent: Motorex
Type: Vask / Vedlikehold